Echipa de Proiect

Dorothee Hasnaș

Este arhitect cu studii de specialitate în București, Stuttgart și Karlsruhe. 
Se numără printre inițiatorii platformei UranusACUM.ro și printre curatorii evenimentului Street Delivery. 
În prezent este consilier pe probleme de patrimoniu al Filialei Teritoriale București a Ordinului Arhitecţilor din România. 
Redactor al revistei de arhitectură și cultură urbană Zeppelin, a participat în calitate de consultant independent la dezvoltarea Strategiei Culturale a Bucureștiului 2016-2026. 
În 2011 a participat la programul elvețian de reconstrucție post-seismică din Haiti.
Costin

Costin Zamfir

A acumulat experiență în lumea culturală istanbuliotă în peste patru ani de activitate la ICR Istanbul. Revenit în țară, s-a alăturat initiațivei de a salva si reintroduce în circuitul cultural al orașului cinematograful Marconi, una dintre bijuteriile Art Deco bucureștene. De asemenea a dezvoltat proiecte culturale și educaționale în mediul ONG. Vede un potențial uriaș în utilizarea fortificațiilor Bucureștiului pentru scopuri culturale.

Ciprian Plăiașu

Junalist, project manager, documentarist, cu studii de specialitate în istorie la Universitatea București, s-a ocupat de promovarea patrimoniului cultural prin interemediul Revistei Historia, unde lucrează. De asemenea este un colaborator al altor publicații pe zona de istorie și patrimoniu.
Președinte al Asociației Turism Istoric și manager de proiecte culturale și de voluntariat în cadrul acestui ONG, a dezvoltat în ultimii ani programare de promovare a patrimoniului cu ajutorul voluntarilor interesați de acest lucru.

 

Asociația Turism Istoric

,,Asociaţia Turism Istoric a fost înființată în anul 2013 cu scopul promovării culturii, istoriei și valorilor patrimoniului arhitectural. Sunt trei membri fondatori, la care se adaugă voluntari și colaboratori. Pentru a ne atinge scopul am dezvoltat website-ul www.turismistoric.ro, unde publicăm numeroase articole despre patrimonial cultural și nu numai.

Un alt aspect important al activității noastre este acela de a pregăti, prin intermediul unor activități specifice (cursuri, workshopuri, acțiuni de voluntariat), tineri care să promoveze patrimoniul național.

 

  • Începând cu 2015 am organizat cursul Tineri Jurnaliști Online și workshop-uri de gestionare a comunicării proiectelor și site-urilor culturale, în Social Media.
  • Un alt proiect apreciat a fost Tineri Voluntari pentru Patrimoniul Românesc. Proiectul a ajutat la responsabilizarea participanților față patrimoniul arhitectural, implicându-i într-o acțiune de amploare – realizarea unor tururi ghidate gratuite prin București, dar și în alte localități din România.
  • Pe 1 Decembrie 2018, pentru a celebra 100 de ani de la Marea Adunare de la Alba Iulia, am tipărit 10.000 de exemplare din ziarul Alba Iulia (apărut la 1 Decembrie 1918) și le-a distribuit prin voluntari în București și în Alba Iulia.
  • De asemenea Asociația a organizat și organizează ocazional concursuri fie de fotografie, fie de redactare, pe tematici ce țin de patrimoniu pentru a încuraja tinerii, dar și pe cei interesați să se implice în acțiuni ce țin de promovarea valorilor culturale și arhitecturale.

Între partenerii importanți pe care i-am avut alături pe parcursul proiectelor noastre se numără: Muzeul Național al Literaturii Române, Muzeul Național de Istorie, Ministerul Tineretului și Sportului, Direcția de Tineret și Sport București, Ordinul Arhitecților din România (filiala București), Revista Historia, Centrul de Management al Organizațiilor Non-Profit.

 

 

 

Email

turismistoric@gmail.com

Adresă

Șoseaua de Centură a Bucureștiului