Aseara 3 noiembrie a avut loc într-un cadru festiv vernisajul expoziției “30 de imagini din viitor. Forturile din jurul Bucureștiului”. Evenimentul a avut loc începând cu ora 18,30 la Muzeul Naţional Tehnic “prof. ing. Dimitrie Leonida”.

Expozitia “30 de imagini din viitor. Forturile din jurul Bucureștiului” a avut onoarea să facă parte din cele 8 expozitii selectate pentru a face parte din Anuala de Arhitectură București 2022.

Afisul Anualei de Arhitectura 2022

Expoziția este gândită ca o panoramă de idei care se pot pot concretiza într-un plan apropiat, cu viziunea necesară. Obiectivele vizate sunt fortificațiile militare construite de Regele Carol I la finalul secolului al XIX-lea pentru a proteja Bucureștiul de un eventual atac militar sau invazie rusească.

Astăzi, aceste obiective sunt parțial introduse în Lista Monumentelor Istorice – deși ansamblul este unic la noi în țară, iar cea mai mare parte dintre ele sunt lăsate în paragină.

Expoziția trebuie văzută, analizată și asimilată de către toți cei cărora le pasă de ceea ce înseamnă monument istoric care trebuie valorizat. Pentru cine își dorește să vadă expoziția o poate face până pe data de 3 Decembrie 2022 la Muzeul Tehnic Dimitrie Leonida, Parcul Carol, str. General Candiano Popescu nr. 2